sâmbătă, 4 iunie 2011

Joc/Joaca

Deci totul a inceput intr-o seara....
      Satula de ochii care niciodata nu clipeau , de gura care niciodata nu scotea un sunet si de corpul fara viata al jucariilor ei,Jessie se plimba prin casa cautand pe cineva care sa-i tina de urat.
      In camera de zi parintii ei stateau imbratisati pe canapea privind focul ce ardea in semineu si vorbind despre grijile lor de adulti,lucruri pe care un copil nu le intelegea...
     Jessie pasi sfioasa in incapere.Ajunsa in fata parintilor sai,ii privi fara sa scoata nici un cuvant.
-Jessie,de ce nu esti in pat?
     Jessie o privi nedumerita.Da,uitase.Ceasul batea ora 12 .Timpul trece foarte repede cand faci ceva,in cazul copiilor,cand se joaca,dar asta nu conta.Ea venise aici cu un motiv:
-Joaca-te cu mine...
    Mama sa o privea.Tatal sau o privea.Ochii lui Jessie sclipeau...avea acea privire de copil inocent care nu stia ce face.Motiv pentru care,mama ei credea ca e somnambula.
-Te rog....Joaca-te cu mine...
   Ridicandu-se de pe canapea,mama sa  a luat-o in brate ca sa o duca in camera.Ajunsa in camera,aprinsese becul si ramasese blocata la usa.Dulapurile erau toate goale.Toate jucariile de pe dulapuri erau pe jos ,atintite spre pat ca si cand ar fi fost la un spectacol,urmarind o scena,care prindea viata in momentul in care tu vroiai sa prinda viata.Tinea de imaginatie.Ceva specific copiilor.
     Era o camera plina de jucarii,o camera de copii,ceva normal.Singurul lucru care-i atragea atentia mamei lui Jessie erau jucariile de pe jos....Dulapurile erau prea mari ca un copil de marimea ficei ei sa ajunga sa le dea jos.
Poate a folosit un scaun...Asta ar fi fost posibil daca in camera era vreun scaun....dar nu era,iar scaunele din bucatarie erau prea mari ca sa le poata lua.
  Trecand prin multimea de jucarii,o pusese pe Jessie in pat.
-Joca-te te rog cu mi.....cu noi....
-Jessie,e tarziu.Ne jucam maine.
-....bine
     Cu durere in ochi Jessie o privi pe mama sa cum parasea incaperea.
     A doua zi de dimineata parintii lui Jessie se pregateau sa mearga la lucru.In timp ce acestia se imbracau Jessie statea in pat si privea spre tavan.Privirea ei era cuprinsa de o nostalgie usoara...Gandurile ei au fost intrerupte in momentul in care mama sa a intrat in camera:
-Jessie,trebuie sa plec la lucru.Nu stau mult,in 4 ore sunt acasa.Uita-te la televizor,joaca-te numai sa nu deschizi usa la nimeni si sa nu iesi afara.Daca iti este foame ai mancarea pe masa.In caz ca se intampla ceva suna-ma...Sa fi cuminte.Pupici.
    Jessie o privi.
-Ai spus ca azi te joci cu mine...
-Off....Jessie,mami trebuie sa mearga la lucru sa faca bani.Ne jucam alta data...
-Dar eu vreau sa ma joc acum cu tine.
  Ochii lui Jessie sclipeau si o rugau sa inteleaga
-Vorbim cand ma intorc!Sa fi cuminte!
   Jessie o privi cum pleaca apoi intoarse capul spre jucariile de pe jos.Pentru ceilalti jucariile pareau intr-o dezordine totala dar Jessie stia unde se afla oricare dintre jucariile sale.Privindu-le,observa ca una dintre ele lipseste.Era jucaria ei preferata.Un iepuras alb,cu petic negru pe ochiul stang si cu o "cicatrice" pe urechea stanga.Iepuras care avea o inima desenata pe piept,motiv pentru care Jessie il iubea atat de mult.
   Ridicandu-se din pat,Porni spre camera de zi ,convinsa fiind ca a uitat jucaria acolo.Si da,acolo era.Luand-o de pe jos,a imbratisat-o ca si cand ar fi ultima data cand ar fi luat-o in brate.Ceasul era 6:30 iar Jessie era pe jumatate adormita asa ca s-a gandit sa mearga in camera,sa se puna din nou in pat.
   Mergand pe holul intunecos Jessie ajunse in fata usii de la intrare.Privi 30 de secunde in gol...apoi realiza ca usa era deschisa.Cu tragere de inima ,a pus mana pe clanta ,deschizand usa.Afara nu era tocmai atmosfera de vis pentru un copil:cerul era cenusiu,semn ca va ploua,nimeni nu era pe afara.Totul era alb negru....si totusi,Jessie era atrasa de vremea de afara.Inauntrul ei se dadea o lupta intre dorinta de a iesi afara pentru a cauta pe cineva care sa se joace si gandul de a sta in casa dupa cum i-a spus mama sa.Privi hipnotizata spre jucaria sa apoi iesi afara plina de remuscari,inspirand aerul libertatii...
       Mergand pe strada, se simtea foarte singura...ca si cand ar fi mers pe o strada pe care casele erau doar de decor pentru ca nu se vedea nici o miscare, ca si cand nimeni nu ar fi locuit acolo.Jessie privi spre papusa sa
-As fi vrut sa fi adevarata....am fi fost cei mai buni prieteni....
    Oftand adanc,Jessie merse mai departe.
    Nu peste mult timp,in fata ei au aparut 2 siluete.Un baiat si o fata.Cu cat se apropia mai tare de ele, bucuria ca a gasit pe cineva cu care sa se joace se intensifica...S-a oprit la cativa pasi de ei,privindu-i.Stateau rezemati de o casa ciudat de pustie si priveau spre cer.Erau mult mai mari decat ea.
    Intr-un moment de luciditate,din reflex,fata privi inspre directia lui Jessie.
-Hey!Ce cauta o fetita ca tine pe afara?Nu vezi ca vine ploaia?
  Vocea ei parea vioaie insa cuvintele erau taioase.Jessie a fost redusa la tacere.
-Ce?Ti-a mancat pisica limba?
-Termina! spuse baiatul ce o insotea.
-Nu-mi spune ca ti s-a facut mila...
-Ce penibil...sa te legi de o fetita...
-Ai dreptate.Poate incepe sa planga si fuge acasa la mama.
   Cuvintele lor taioase erau,pentru Jessie,o cacofonie de care nu putea scapa.Se stradui sa raspunda insultelor dar nu putea scoate nici un sunet.
-Hey fetito! Nu sti sa vorbesti?
  Jessie se apropie de ei,zambind cat de increzatoare putu.Intinzandu-i jucaria fetei,ea zise:
-Te rog....joaca-te cu mine
     Razand isteric,fata aceea i-a lovit papusa si a aruncat-o pe jos.Jessie o privi cu durere in ochi,durerea ei era amplificata de momentul acela care i-a intunecat mintea.Revedea acea scena din nou si din nou si din nou pierzandu-se in rasetele infundate ce se auzeau de la cei doi.Aplecandu-se,Jessie ridica un bat de pe jos...
-O nu!Ai gasit o bota.Ce-o sa faci?O sa ma lovesti? Crede-ma ca toata tremur... Spuse fata pe un ton ironic.
-Taci! Ii raspunse baiatul privind-o cu severitate...
-E doar o fetita.Ce poate sa-mi faca?
Intr-o secunda fata si trezi in genunchi in fata lui Jessie,care o tinea strans de par...
-Ai vrut sa fim la acelasi nivel fe...
     Nici nu a apucat sa rosteasca bine aceste cuvinte ca Jessie ii infipse batul in gat lasand-o intr-o balta de sange .
-Ti-am spus eu,dar tu nu ca Batman...
     Spuse baiatul pe un ton indiferent,ridicandu-i papusa lui Jessie de pe jos.Jessie lua papusa in brate si o privi un timp.Capul papusii s-a rasucit spre baiat in momentul in care Jessie l-a fixat cu privirea...
-Joaca-te cu mine!
    Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a auzit baiatul inainte sa i se intunece vederea si sa-si piarda cunostiinta.
    In momentul in care a devenit constient,s-a trezit intr-o camera,la masa,inconjurat de o multime de jucarii.In fata sa fiind Jessie cu iepurele in mana,iar in stanga sa fiind corpul neinsufletit al colegei sale.Era relaxat,ca si cand nu ar fi contat ca era intr-o camera plina de jucarii care il priveau,cu o fetita nebuna si cu colega sa moarta.Privi spre ceainic si spre cestile acelea micute,apoi se uita la Jessie...
-Mai vrei ceai?
    Jessie afisa un zambet satisfacut,sarutandu-si iepurele pe obraz.In sfarsit avea cu cine sa se joace...

Un comentariu:

I just want you to know I can see through your mask.